Lezing Alain Verheij: Geld en Goed

Foto: Alain Verheij

Doorwerth – Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Maar wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God?

Alain Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. Als theoloog, schrijver en blogger analyseert hij onze tijd en ziet hij hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Alain Verheij (1989) studeerde Theologie en Bijbelwetenschappen in Leiden. Hij treedt op als schrijver, spreker en radiocommentator.

Hoop, vertrouwen en volharding

Verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus zetten aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Verheij is niet bang om tegen heilige huisjes te schoppen. Persoonlijk, scherp, kritisch en een tikje ironisch schrijft hij over zijn weg binnen het geloof – soms een triomftocht, soms een worsteling. Hij werpt licht op levensvragen die de mens al eeuwen bezighouden – nu misschien wel meer dan ooit.

In zijn lezing ‘Geld en Goed’ onderzoekt Verheij aan de hand van talloze Bijbelverhalen hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken.

  • Plaats: Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, 6865 WC  Doorwerth
  • Datum: dinsdag 31 oktober 2023
  • Aanvang 20 uur; inloop vanaf 19.30 uur

Vrijwillige bijdrage na afloop, contant of per bank

Organisatie: Groene Kerken in Renkum-Heelsum, Doorwerth-Heveadorp en Oosterbeek-Wolfheze

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen