Gratis toegang lezing Mariakerk: Vrij zijn om te geloven

Foto: Stichting Maria van Renkum

Renkum – In veel landen is het niet toegestaan je christen te noemen of je vrij te voelen om te geloven. Daar staan dan zware straffen op.

Het martelen of het doden van deze mensen komt veel voor. De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Onderzoeksrapporten wijzen dat uit. Door het kerkgebouw o.a. een nacht in november in bloedrood te zetten vragen ook wij in Renkum aandacht voor deze onvrijheden en praktijken. Of je nu gelovig bent of niet, het recht op vrijheid, jezelf mogen zijn, spreekt ieder normaal denkend mens aan. Maar niets regelt zich vanzelf: Solidariteit vraagt inzet/ moed.

Kerk in Nood

Maandag 20 november is er een lezing van “Kerk in Nood” in de pastorie van de RK kerk te Renkum. Het thema is “Vrij zijn om te geloven”. Aanvang 20.00 – 21.30 uur / koffie-thee vooraf. Gratis entree voor wie dan ook. Graag wel even opgeven: [email protected].

geloven

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen