Samen herdenken. Gedachtenisviering in de Vredebergkerk

Foto:

Oosterbeek – Zondagmorgen 26 november is er om 10.00 uur een gedachtenisviering in de Vredebergkerk te Oosterbeek. Op deze dag worden de mensen herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden.

Met eerbied en respect worden hun namen genoemd en bij elke naam wordt een lichtje aangestoken.

Alle mensen

En natuurlijk denken we ook aan alle mensen, die niet bij name genoemd worden, maar leven in ons hart, mensen van dichtbij en ver, jong verdriet, oud zeer.

Je bent uitgenodigd een bloem mee te nemen naar de kerk. Een bloem die herinnering, dankbaarheid, verdriet of verbondenheid kan verbeelden. Je kunt deze bloem (kan ook een bloem of tak uit je tuin zijn) voorafgaand aan de dienst voorin de kerk leggen bij het gedachtenispaneel met alle namen. Na de dienst krijgen deze bloemen – met een lantaarn – een plek op de trappen buiten vóór de kerk: een gedachtenisplek voor iedereen. Een plek om ook in de dagen ná deze zondag bij stil te staan. Deze gedachtenisplek zal ongeveer een weekje blijven bestaan.

De voorganger in deze dienst is ds. Martine Nijveld, muzikale medewerking is er door organist Jack Blok en de fluitisten Henk Romein en Janneke de Vries.

Schilderwerken

De Tienergespreksgroep en de Dertigersgroep hebben geschilderd bij de tekst van deze zondag. Hun schilderwerken hebben een plek in de kerk. En enkele van deze afbeeldingen krijgen wat meer aandacht door de dienst heen. Ook wanneer je niet kerkelijk betrokken bent, voel je welkom om mee te doen in de dienst zelf of gewoon bij de gedachtenisplek op de trappen voor de kerk.

De Vredebergkerk vind je aan Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen