Thee met Thema: Leonard Cohen: over zijn leven en liederen

Foto: Remonstrantse kerk

Oosterbeek – De dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016) heeft prachtige liederen gemaakt over zijn levenslange zoektocht naar zin, wijsheid en licht.

Soms viel de duisternis hem zwaar. Als de naam Leonard Cohen niet bekend is dan zijn het zijn liederen wel. Veel melodieën zullen direct bekend klinken. Zoals “Suzanne” of “Hallelujah”. Zijn concerten waren spirituele belevenissen. Cohen bleef zijn joodse traditie altijd trouw, maar onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. In zijn teksten verbindt hij zijn eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema’s als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden opnieuw gaan leven.

Op 25 februari luisteren we naar zeven van zijn mooiste liederen, en tussendoor wordt over zijn leven verteld. Het wordt een ontmoeting, waarin iedereen geraakt kan worden door de poëzie en de muziek.

Inleider: Frank Kazenbroot

Frank Kazenbroot was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Hij is al zijn leven lang een liefhebber van de liederen van Cohen. In 2018 verscheen zijn boek Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen.

  • Plaats: Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek
  • Tijd: 16-17.45 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen