Thee met Thema: Duitse vrouwen in verzet tegen het naziregime

Foto: Renkum Nieuws

Oosterbeek – In Duitsland was in de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw het verzet tegen de nazi’s groter dan wij lange tijd beseften.

Een ruwe schatting is dat een kleine miljoen Duitsers zich verzetten tegen de nazi-ideologie. Vrouwen speelden een belangrijke rol in dit verzet. Wat inspireerde hen om, ondanks het grote risico dat zij liepen, verzet te plegen?

Duitse vrouwen in verzet

Wij bespreken de inspiratie en het verzet van een selectie van vrouwen die als rolmodel kunnen worden beschouwd. Daarbij zal ook de rol van verzetstheoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) duidelijk worden. En waarom werd er na de oorlog minder bekend over de rol van vrouwen in het verzet dan over de rol van mannen?

Aad van Tilburg was als econoom werkzaam bij verschillende bedrijven en bij de Wageningen Universiteit. Daarnaast was hij altijd zeer geïnteresseerd in de persoon en de theologie van Dietrich Bonhoeffer. Sinds zijn pensionering heeft hij zich nog meer in Bonhoeffer verdiept. En ontdekte hij hoe Bonhoeffer met zijn verzet anderen inspireerde.

  • Plaats: Oude Kerk, Benedendorpsweg 134 Oosterbeek
  • Datum: 21 april 2024
  • Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen