De 44e Airborne Taptoe is in het water gevallen

Finaleopstelling 44e Airborne Taptoe
Finaleopstelling 44e Airborne Taptoe
Foto: Airborne Taptoe

Afgelopen zaterdag werd op het Raadhuisplein te Oosterbeek de 44e Airborne Taptoe georganiseerd. Nadat de organisatie eerder op de dag bekend maakte dat de geplande parachutistenlanding op het terrein niet doorging vanwege de wind, begon het in de middag ook nog eens te regenen en hield dat niet meer op.

“We kunnen stellen dat deze editie letterlijk in het water is gevallen’’ vertelt Pascal Melse, voorzitter van de organisatie.

Regen, regen en nog eens regen

“In de middag begon het te regenen en tot het einde van het taptoeprogramma is dat door blijven gaan. We kunnen ons daarom ook voorstellen dat mensen deze taptoe aan zich voorbij hebben laten gaan.”

De muziekkorpsen hebben voor de mensen die de barre omstandigheden trotseerden alles gegeven. “Hierdoor hebben de aanwezigen toch een mooie avond gehad.’’ laat Melse weten.

Er werden shows verzorgd door dweilorkest 94½ uit Rheden, Exempel uit Empel, Showband KDO uit Groessen, Excelsior uit Renkum, Airborne Malletband uit Oosterbeek en het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie uit Vught.

Uitdaging

“Een goed en gevarieerd programma waarmee we veel publieke belangstelling hoopte te trekken.’’ klinkt het teleurgesteld.

“Je houdt met veel rekening als organisatie, maar dit is ontzettend zuur. We richten ons er nu op het hele plaatje rond te krijgen. Het organiseren van de Airborne Taptoe kost geld, naast subsidie en sponsoring hebben we de inkomsten van entreegeld nodig om alles te kunnen bekostigen.”

“Dat gaat nu een uitdaging zijn’’, klinkt het bezorgd.

Door “Vriend van Airborne Taptoe Oosterbeek” te worden kun je een financiële bijdrage leveren aan het evenement. Hiermee word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, heb je voorrang op de verkoop van toegangskaarten en is het bedrag waarmee je de Airborne Taptoe steunt het kortingspercentage op de aankoop van uw kaarten in 2019.

Voor de voorwaarden en meer informatie ga je naar de website: airbornetaptoe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen