KHO gaat collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, Anjeractie

Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO
Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO
Foto: Koninklijke Harmonie Oosterbeek

Oosterbeek – Van 28 mei tot en met 5 juni doet Koninklijke Harmonie Oosterbeek mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en sociale media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. De Koninklijke Harmonie Oosterbeek voert actie om het jubileumjaar 2022 groots te kunnen vieren met alle leden, vrijwilligers, sponsors, donateurs, vrienden en alle inwoners van Oosterbeek.

Geen concerten of repetities

De Koninklijke Harmonie Oosterbeek heeft ruim 70 leden van elke leeftijd. De vereniging bestaat uit een jeugdorkest, een opleidingsorkest Da Capo en het Symfonisch Blaasorkest. Door de coronapandemie hebben alle activiteiten van de vereniging meer dan een half jaar volledig stilgelegen; er is niet gerepeteerd en zijn er geen concerten gegeven. Normaal gesproken geeft de Koninklijke Harmonie Oosterbeek gedurende het jaar diverse concerten en wordt bijvoorbeeld medewerking verleend aan de Airborne Herdenking.

In 2022 bestaat de vereniging maar liefst 125 jaar, een leeftijd om trots op te zijn. Dit moet natuurlijk groots gevierd worden en het bestuur en leden hopen dan ook dat het rond die tijd allemaal weer mogelijk is. Want hoe fijn zou het zijn als de Koninklijke Harmonie Oosterbeek in het 125-jarige jubileumjaar weer volop concerten en andere activiteiten kan organiseren. Hiervoor is onder andere ook jouw bijdrage noodzakelijk.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto-opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Binnenkort kun je van de leden en/of via diverse media een QR-code verwachten, waarmee je een bedrag naar keuze aan de vereniging kunt doneren.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen