Is kasteel Doorwerth het allermooiste kasteel van Nederland?

Foto: GL&K

Doorwerth – Kasteel Doorwerth is – samen met 49 andere kastelen – genomineerd voor het “Allermooiste kasteel van Nederland” in de ANWB verkiezing.

In elke provincie zijn kastelen die in aanmerking komen; de provincie Gelderland is met 14 kastelen het best vertegenwoordigd en in de gemeente Renkum staat maar 1 kasteel en wat een prachtig kasteel!

Genomineerden

In totaal zijn er 50 kastelen in Nederland waarop gestemd kan worden. Kasteel Doorwerth voldoet zeker aan de criteria en maakt dus een goede kans! Het is gebouwd in 1280, heeft dus een middeleeuwse oorsprong, een slotgracht, een ophaalbrug, torens en versterkte muren. Het is een rijksmonument en wanneer het weer mag is het zes en soms zeven dagen per week geopend voor publiek en is het zeer toegankelijk voor dagjesmensen.

Naast deze criteria is het prachtig gelegen in de uiterwaarden van de rivier en tegen een stuwval. De boomgaard, de moestuin, de paden maken het plaatje compleet en ook de cateraars in het vroegere koetshuis en de vroegere paardenstal bieden de bezoekers van het kasteel en omgeving een aangenaam verblijf.

Hoe kun je stemmen?

Het publiek bepaalt welke vijf kastelen er op de shortlist komen. Daar kunnen u, jij, je buren, je vrienden, je familie, je wandelmaatjes, collega’s etc. een bijdrage aan leveren door te stemmen. Dit kan digitaal via de link anwb.nl/eropuit/formulier-allermooiste-kastelen. Stemmen kan tot 6 maart.

De stem van het publiek bepaalt welke kastelen eindigen in de Top 5 die in maart bekend wordt gemaakt. Een jury kiest hieruit het kasteel dat zich het “Allermooiste kasteel van Nederland” mag noemen. De winnaar wordt op tweede pinksterdag bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

De vrijwilligers, medewerkers van de drie musea in het kasteel en de cateraars waarderen je stem op kasteel Doorwerth!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen