Dolle Instuivers krijgen ‘Memory Lane’: 66 jaar in versierde etalages

Prins Jeroen d'n Eerste en Prinses Miriam, het jubileumprinsenpaar
Prins Jeroen d'n Eerste en Prinses Miriam, het jubileumprinsenpaar
Foto: De Dolle Instuivers

Renkum – Carnavalsvereniging bestaat 66 jaar en dat laten de winkeliers in Renkum niet maar zo voorbij gaan. Vanaf zaterdag 5 februari vormen de winkeliers een ‘Memory Lane’; maar liefst 39 etalages in de Dorpsstraat de Europalaan kleuren rood-wit.

In de etalages foto’s en attributen van 66 jaar Dolle Instuivers.

11 x 6 

Carnavalsverenigingen vieren iedere 11 jaar hun jubileum. De 11 staat bekend als het ‘gekkengetal’ en is een belangrijk cijfer in de carnavaleske wereld. Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers bestaat 6 maal 11 jaar, 66 jaar dus en dat moet gevierd worden. Maar ze hebben het eerder geplande jubileumfeest wegens corona al moeten verschuiven naar 8 oktober dit jaar en hoe de carnavalstijd eruit gaat zien, valt nog te bezien maar veel wordt er niet verwacht.

Wat een pech om dan juist in deze tijd je jubileum te vieren, maar om het jubileum in deze carnavalstijd tijdens corona ongemerkt voorbij te laten gaan, was voor De Dolle Instuivers geen optie.

Als het niet kan zoals het moet, gaat het maar zoals het kan moeten ze gedacht hebben. Daarom hebben ze de handen ineen geslagen met de winkeliers in Renkum Centrum die graag medewerking verlenen aan de Renkumse jubilerende vereniging en dit leuke idee.

“U zult er vele Dolle Instui­vers van nu en uit het verleden herkennen. Vele van hen zijn we heden ten dage nog steeds veel dank verschul­digd voor alles wat zij voor het Renkumse carnaval betekend hebben.” vertelt secretaris Richard Veldt.

Opening

Zaterdagmiddag 5 februari om 14.00 uur zal de feestelijke opening van deze bijzondere expositie plaats vinden op het Dorpsplein in Renkum. De Dolle Instuivers en de Renkumse winkeliers nodigen iedereen uit zelf te komen kijken naar al het moois in de etalages én in de winkels.

Lees ook: Jeroen d’n Eerste is Dolle Instuivers’ jubileumprins

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen