‘Ateliers’ op basisschool de Atlas Renkum

Trompetles op de Atlas
Trompetles op de Atlas
Foto: Basisschool de Atlas

Renkum – Lessen op het gebied van expressie, bewegen en natuur maken een heel belangrijk deel uit van het onderwijsaanbod van basisschool de Atlas in Renkum.

In de vorm van ‘ateliers’ maken de kinderen kennis met een grote diversiteit aan activiteiten.

Ateliers van muziek en beeldende vorming

De afgelopen weken bestonden de ateliers onder andere uit muzieklessen (slagwerk, trompet en gitaar), beeldende vorming (gips, klei, verf), audio-visuele opdrachten, haken, sporten, de prachtige herfst-natuur in, toneel, proefjes, programmeren, koken, drama, et cetera. Dit gebeurde schoolbreed en groepsoverstijgend zodat kinderen uit verschillende groepen samen aan een activiteit mee konden doen.

De lessen werden zowel door de eigen leerkrachten als externe docenten met specifieke kennis en ervaring gegeven. Op deze manier kan er een breed scala aan lessen gegeven worden. De essentie was in de afgelopen weken dat de kinderen in aanraking kwamen met een mogelijk voor hen nog onbekende discipline. In het voorjaar gaat er een nieuwe ronde ateliers van start waarbij de leerlingen zelf hun voorkeur aan kunnen geven waaraan ze willen deelnemen.

Ze kunnen nu concluderen dat de kinderen weer een aantal prachtige en soms unieke ervaringen hebben opgedaan! Op naar de volgende rondes!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen