Benefietmiddag voor nieuw dak zalencentrum Lebret

Foto: Zalencentrum Lebret

Oosterbeek – In 2021 vierde zalencentrum Lebret haar 100-jarig bestaan, maar om ook klaar te zijn voor de volgende 100 jaar start het een actie om geld in te zamelen voor een grote opknap- en verduurzamingsoperatie.

De actie wordt afgetrapt tijdens een benefietmiddag op 12 maart.

Verenigingshuis van Oosterbeek

Het verenigingshuis van Oosterbeek waar bekende gezelschappen als de Koninklijke Harmonie Oosterbeek, CV de Dwarsliggers, theatergezelschap ATVO, Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) en muziekcollectief Crossover haar thuis hebben is een begrip in het dorp. Naast de vele verenigingen is het zalencentrum ook een populaire plek voor feesten, partijen, vergaderingen en andere gelegenheden.

Nog 100 jaar

Uitbater Lars Beke: “De coronatijd hebben we dankzij steun van velen doorstaan. Van binnen en buiten Oosterbeek weten mensen Lebret weer te vinden voor hun evenement. Het gebouw is alleen niet voorbereid op de toekomst.” Het pand dat ooit dienstdeed als parochiehuis en badhuis staat voor grote opgaven. Zo moet het dak flink aangepakt worden om lekkages te voorkomen en energie te besparen. Isolatie is een must en ook de komst van zonnepanelen staat op het lijstje.

Secretaris van de stichting Matthijs Kleij: “Lebret is een begrip in Oosterbeek, maar om de volgende 100 jaar aan te kunnen moeten we verduurzamen. Met de hoge energieprijzen kunnen we niet op dezelfde voet verder gaan. De inkomsten van de stichting bestaan uit de huuropbrengsten van de gebruikers en we kunnen de verenigingen die het ook niet makkelijk hebben niet opzadelen met de hoge lasten om het pand draaiende te houden.”

Benefietmiddag

Op zondagmiddag 12 maart van 15.00 tot 17.00 uur trapt Lebret een actie af om geld in te zamelen voor onder meer een nieuw dak. Een middag vol optredens van allerlei verenigingen die hun thuis hebben in Lebret en een loterij met leuke prijzen. Iedereen is van harte welkom om deze middag langs te komen. De maanden hierna gaat de stichting door met het ophalen van donaties om de volgende 100 jaar voor Lebret veilig te stellen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen