Kunstroute 3+4 juni, opening overzicht 1 juni in het gemeentehuis

Affiche 2023 met een kunstwerk van Astrid Koppen
Affiche 2023 met een kunstwerk van Astrid Koppen
Foto: Kunstroute 2023

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 is de 23ste editie van de Kunstroute in de gemeente Renkum. De Kunstroute gaat door alle zes dorpen langs het werk van 93 kunstenaars.

Bezoekers kunnen kunst bekijken en ervaren, en in gesprek gaan met de kunstenaars zelf. 37 kunstenaars doen dit jaar voor het eerst mee.

50 locaties met kunstbeleving

Deelnemende locaties zijn herkenbaar aan een blauwe wimpel. Op plekken waar die wimpel hangt, kunnen kunstliefhebbers kennismaken met uiteenlopende kunstvormen zoals schilderijen, tekeningen, sieraden, beeldhouwwerken, foto’s, collages en textiele werken – en met de kunstenaars zelf. Op sommige locaties treden dichters of muzikanten op. In Wolfheze is dit jaar een theatertuin.

(tekst gaat verder na afbeelding)

Kunstroute

Ook de jeugd doet mee

In MFC Doelum in Renkum krijgt de kinderkunst een plek. Van meer dan 500 basisschoolleerlingen, die de opdracht hebben gekregen om een portret te maken, is het werk te zien. In het Dorenweerd College in Doorwerth is een expositie van het werk van de eindexamenkandidaten HAVO/VWO.

Opening overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis

Op donderdag 1 juni 2023 om 17.00 uur opent wethouder Daniëlle van Bentem (Kunst & Cultuur) de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis in Oosterbeek. Van alle kunstenaars is 1 kunstwerk te bewonderen. Voor bezoekers een mooie kans om te bepalen welke kunst men wil beleven.

Kijk op de website kunstroute-renkum.nl. Op verschillende locaties kunt u een handig boekje met routekaart afhalen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen