Lezing Stichting Heemkunde en vertoning documentaire Hamaland

Foto: Publiek Domein

Oosterbeek – De heer Thomas Wijnands zal een lezing houden over de totstandkoming van de documentaire Hamaland gevolgd door de vertoning daarvan.

De documentaire is mede met ondersteuning door onze gemeente gerealiseerd. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Heemkunde in zalencentrum Lebret.

De Hamalandse geschiedenis

Hamaland kan als gebied aangeduid worden met meerdere kleine gebieden onder haar controle. Zo weten we dat gedurende verschillende periodes in de Hamalandse geschiedenis de volgende gebieden onder haar invloedsfeer hebben gelegen: de Betuwe, Frisia, het land ten westen van de rivier de IJssel (IJsselgouw), Montferland, de Liemers, Ommeland Groningen, Drenthe (pagus Thrente), Salland (pagus Salon) en Elten.

Er was sprake van verschillende momenten van feodaal of allodiaal bezit door Hamalandse heersers in deze gebieden. De eerste bronnen over Hamaland komen uit de 9e eeuw en uiteindelijk heeft Hamaland bestaan tot het begin van de 11e eeuw. Nadien viel het gebied onder het graafschap Gelre.

Deze lezing gevolgd door een vertoning van de documentaire over Hamaland is op zondag 29 oktober in Zalencentrum Lebret, Lebretweg 51 te Oosterbeek. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de lezing vangt aan om 14.00 uur

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen