Bibliotheek Veluwezoom organiseert activiteiten Heel Nederland Leest

Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl
Foto: Anja van Wijgerden

Regio – De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in november activiteiten rondom de campagne Heel Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over de thema’s in het cadeauboek van dit jaar: Sonny Boy.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Leden en bezoekers kunnen dit jaar tijdens Heel Nederland Leest het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gratis in de bibliotheek ophalen. In dit boek krijg je de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde mee. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook controversiële liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Meet en greet met Annejet van der Zijl en andere activiteiten

De Bibliotheek Veluwezoom organiseert donderdag 23 november een lezing met schrijver Abdelkader Benali in de Bibliotheek Oosterbeek. Hij vertelt over zijn zoektocht naar identiteit en begrip. Filmhuis Dieren draait de film Sonny Boy op vrijdag 24 en dinsdag 28 november in de Bibliotheek Dieren. Duik samen met leescluborganisatie Senia in het prachtige verhaal van Sonny Boy, vrijdagochtend 24 november in de Bibliotheek Dieren óf ontmoet schrijfster Annejet van der Zijl in Bibliotheek Velp, woensdag 29 november.

Meer informatie: bibliotheekveluwezoom.nl/heelnederlandleest.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen