Kunstcafé Wolfheze: Oosterbeekse beelden en schilderkunst uit Wolfheze

Foto: Hanneke Strijbosch

Wolfheze – Het komend kunstcafé op 17 november belooft weer een inspirerende avond te worden, waar de beeldende kunst ten volle uitgelicht zal worden.

–> Lees hier over het geslaagde vorige Kunstcafé

Hanneke Strijbosch

De Oosterbeekse beeldhouwster Hanneke Strijbosch zal vanuit haar bevlogenheid een presentatie geven over haar connectie met kunst en haar weg naar het beeldhouwen. Zij is geboren in de textielstad Tilburg waar zij zowel met textiel als met kunst al vroeg door haar ouders in aanraking kwam. Van jongs af aan is zij altijd creatief bezig geweest, veel met textiel maar later ook met andere materialen. In haar werkzame leven was zij docent Beeldend vormen.

Sinds 2009 heeft zij zich volledig toegelegd op het beeldhouwen. Zij werkt met verschillende steensoorten, meestal met middelharde steen voornamelijk serpentijn, afkomstig uit Zimbabwe, maar ook met speksteen, albast en seleniet uit andere landen. Zij laat zich leiden door de steen die haar naar de juiste vorm brengt. Sinds januari 2022 is zij aan het experimenteren met marmer en heeft in augustus 2022 een marmercusus gevolgd in Cararra (Italië) vlakbij de marmergroeves. Zij maakt portretten en abstracte objecten en neemt regelmatig deel aan de Kunstroute Renkum. Als tevens fanatiek hockeyster zullen de vonken eraf spatten deze avond!

Trudy van Eijk-Soeters

Kunstschilderes Trudy van Eijk-Soeters uit Wolfheze, zal deze avond haar schilderijen en tekeningen exposeren. Trudy werkt met diverse technieken, pen, potlood, pastel, acryl en collagetechnieken. Vaak speelt de natuur, haar grootste inspiratiebron, een rol in de vorm van dieren, landschappen en fantasiewerelden. Maar ook abstractere weergaven van bijvoorbeeld planeten, zonne-energie, natuurlijke materialen en structuren leveren vreemde beelden op wanneer ze sterk vergroot worden weergegeven.

Zij zal deze avond aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Wil je alvast een voorproefje van haar werk, dan is dit nu al te bewonderen in de kunst-etalage van de stationswinkel in Wolfheze, waar maandelijks nieuw werk geëxposeerd wordt in aanloop naar het komend kunstcafé.

Uiteraard zal er deze avond ook volop gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en streven zij vooral naar een ambiance voor een gezellig samenzijn.

Je bent van harte uitgenodigd op de vertrouwde locatie: Wodanseck, Duitsekampweg 45, Wolfheze van 20.00-22.00 uur. Let op: Deze keer de 3e vrijdag van de maand 17 november! Aanmelding kan via [email protected].

 

 

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen