Het Kunstdorp Wolfheze zit in de lift!

Foto: Kunstcafé Wolfheze

Het derde goed bezochte Kunstcafé van Kunstdorp Wolfheze stond in het teken van de Oosterbeekse beeldhouwster Hanneke Strijbosch en kunstschilderes Trudy van Eijk-Soeters uit Wolfheze.

Hanneke verraste tijdens haar presentatie iedereen met haar prachtige wandlappen, waarmee zij haar kunst-carrière is gestart. Allemaal vanuit puur handwerk vervaardigd en geïnspireerd door haar herkomst uit de Tilburgse textielstad.

Beeldhouwen

De overgang naar het beeldhouwen, vanuit nieuwsgierigheid ontstaan met een workshop op Quadenoord, sloot hier naadloos op aan. Haar liefde voor het beeldhouwen was gewekt. Prachtige beelden in verschillende steensoorten, zoals portretten, vogels en torso’s, liefst met enig accent wat de spanning accentueert, waren te bewonderen. “Ik heb nog nooit over mezelf verteld”, was achteraf haar bescheiden reactie. Wat zijn ze blij dat zij haar verhaal met hen gedeeld heeft, want het was zeer de moeite waard!

Trudy verraste iedereen met haar diversiteit in haar schilderijen. Op een fantastische wijze had zij een hele wand prachtig ingevuld met haar kleurrijke en fascinerende werk. Vele bezoekers waren geïntrigeerd door haar werk en hebben van Trudy uitgebreide informatie gekregen over haar verschillende technieken die zij hanteert. Zelfs naslagwerk van jaren noeste arbeid werd nauwkeurig bewonderd.

Gezellige nazit

Uiteraard hebben ze een gezellige nazit gehad en zien ze steeds meer bekende gezichten terug iedere maand. Hoe leuk is dat! En dan nog niet over alle geweldige ideeën gesproken die op zo’n avond op bierviltjes de revue passeren. En de enthousiaste medekunstenaars die over de drempel stappen om ook hun werk te willen gaan exposeren of zich aan te melden op de site met hun portfolio. En de bands die zich al hebben aangemeld om muziek te komen maken. Kunstdorp Wolfheze zit in de lift!

Wil je nagenieten of kijken hoe het was, kijk dan voor foto’s op de website kunstdorpwolfheze.nl.

Het volgende Kunstcafé

Uiteraard is er alweer een gave invulling voor december: Het Kunstcafé staat dan in het teken van Kerst. Hiervoor hebben ze het Renkumse duo Esther Ree, klassiek zangeres en Rik Helmes, pianist, bereid gevonden om het café te verblijden met een concert. Zij zullen klassieke werken brengen met uitstapjes naar Franse chansons. En daarnaast is er ruimte voor een gezellige kerstborrel.

Uiteraard zullen zij je weer graag verwelkomen in de vertrouwde sfeer met een knisperend vuurtje, kaarsjes en gezelligheid!

Dit Kerst-Kunstcafé is 15 December van 20.00-22.00 uur. Wodanseck, Duitsekampweg 45, Wolfheze. Aanmelden is fijn: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen