Kinderen van de stuwwal: over de geschiedenis van de gemeente Renkum

Foto: Geert van der Straaten

Een paar dagen geleden verscheen het kinderboek ‘Kinderen van de stuwwal’ van Geert van der Straaten. Het boek vertelt de geschiedenis van de gemeente Renkum in vijftig korte verhalen waarin kinderen een hoofdrol spelen. Door hun ogen zien we hoe grafheuvels worden gebouwd en beken gegraven.

We zien hoe meisjes non worden in het klooster van Renkum en jongens kasteelheer van Doorwerth. Maar ook hoe kinderen moeten werken in papiermolens in Heelsum, in de baksteenfabrieken van Renkum en in de Hevea-rubberfabriek. Er zijn verhalen over armoede en oorlog maar ook over de ontwikkeling van het nieuwe Wolfheze, over de schilders van Oosterbeekse School en over dagjes uit naar golfslagbad De Branding en pretpark de Westerbouwing.

Vijftig Verhalen

De vijftig verhalen lopen van de tijd van de eerste jagers-verzamelaars die over de stuwwal trokken tot aan de Airborne Wandeltochten van nu. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar geeft ook volwassenen een vlot leesbaar inzicht in de geschiedenis van onze mooie streek.

Het boek bevat 263 pagina’s en is voor € 17,50 te koop bij ‘Meijer en Siegers’ in Oosterbeek, ‘All you can give’ in Doorwerth en de Bruna in Renkum. Maar je kunt het ook bestellen via [email protected]. Dan wordt het gratis verzonden. Meer weten over het boek? Lees dan hier meer.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen