Wethouders Renkum en De Bilt bezoeken atelier Jits Bakker

Foto: Prive

Renkum/ De Bilt – De kunst van Jits blijft regio’s verbinden; op vrijdag 1 december brachten wethouders Daniëlle van Bentem en Anne Marie ’t Hart (gemeente De Bilt) een gezamenlijk bezoek aan het geliefde atelier van kunstenaar Jits Bakker.

Deze toonaangevende beeldhouwer, die zich intensief inzette voor zowel De Bilt als Renkum, heeft zijn stempel gedrukt op het culturele landschap van beide gebieden.

Unaniem enthousiasme

Jits groeide op in Renkum, waar hij onder andere de Slag om Arnhem van dichtbij meemaakte. In de omgeving van Renkum zijn veel sculpturen te bewonderen in de openbare ruimte, waaronder bijvoorbeeld voor het Airborne Museum in Oosterbeek. In het atelier ‘de kooi’ in De Bilt werkte Jits ruim vijftig jaar aan uiteenlopende opdrachten. Uiteindelijk overleed hij in 2014 in zijn atelierwoning in Wageningen. Tijdens zijn kunstenaarscarrière bleef Jits zich onverminderd verbonden voelen met beide regio’s.

Beide wethouders waren unaniem in hun enthousiasme en benadrukten de impact die de kunst van Jits Bakker heeft op de culturele identiteit van hun respectievelijke regio’s. Ze kijken uit naar verdere samenwerking om het culturele erfgoed van de beeldend kunstenaar te behouden en te promoten, zodat zijn inspirerende creaties nog vele generaties kunnen blijven boeien.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen