Kunstcafé Wolfheze: presentatie over het Historisch Museum Wolfheze

Foto: Historisch Museum Wolfheze

Allereerst wenst het team van Kunstdorp Wolfheze iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar, met veel ruimte voor kunst, cultuur, muziek en het ontmoeten van elkaar!

Het Kunstcafé zal het nieuwe jaar op vrijdag 26 januari 2024 inluiden met een presentatie over het Historisch Museum Wolfheze.

Een presentatie van Atie Roemer en Valeska Hendriks met als titel: “Ooit een normaal mens ontmoet? En beviel het? Stichting Pandora.”

Een wereld van verschil

Psychiatrie is in de letterlijke zin een ziekteleer, namelijk de ziekte van de geest. Het “ziek” zijn is in de loop van een eeuw genuanceerd naar het gangbare begrip “psychische stoornis” of aandoening. Terwijl er in vroeger tijden gesproken werd van: Krankzinnigen, zenuwlijders en idioten“.

Atie en Valeska zullen beiden vanuit hun achtergrond hun verhaal vertellen en objecten en kunstwerken laten zien die een overzicht bieden van meer dan 100 jaar psychiatrie historie van het terrein van Wolfheze.

Het Kunstcafé Wolfheze hoopt iedereen in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten. De gezellige ambiance met haardvuur, kaarsjes en een drankje bied je volop de gelegenheid tot het ontmoeten en inspireren van elkaar op het vertrouwde adres: Wodanseck, Duitsekampweg 45 Wolfheze van 20.00-22.00 uur.

Wil je komen dan is het fijn als je je even aanmeldt via de site of een mailtje naar [email protected].

Wil je weten wat er verder op het programma staat de komende maanden, dan vind je hierover informatie op de site van Kunstdorp Wolfheze: kunstdorpwolfheze.nl.

Zie ook (van 2018): Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze is bijna 111 jaar geleden gesticht

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen