Kunstcafé Wolfheze: achter de schermen van Historisch Museum

Foto: Kunstdorp Wolfheze

Wolfheze – Het Kunstcafé heeft het nieuwe jaar geopend met een kijkje achter de schermen van het Historisch Museum Wolfheze.

Een drukbezochte avond waar ‘zuster’ Atie Roemer, in vol ornaat, en Valeska Hendriks een overzicht gaven van meer dan 100 jaar psychiatrie historie van het terrein van Wolfheze. Vanuit hun achtergrond hebben zij hun verhaal verteld en wisten zij de interactie met het publiek te stimuleren. Er was alle ruimte voor eenieder om visie of ervaringen te delen.

Vincent van Gogh

De relatie met kunst en kunstenaars zoals Vincent van Gogh werd belicht. Initiatieven tot het inzetten van kunst, zowel beeldende kunst als ook theaterkunst werden onder de aandacht gebracht. De presentatie werd opgeluisterd door muziek en prachtige objecten die tentoongesteld waren. Een tafel vol met materiaal werd druk bezocht en van uitleg voorzien. Al met al een inspirerende avond doorspekt met serieuze aspecten, openhartige verhalen en persoonlijke aandacht.

Volgend Kunstcafé

Het volgend Kunstcafé, vrijdag 23 februari, zal Eisse van Hoving, eigenaar van Hout onder Handen, voor het voetlicht treden. Hij vertelt over zijn pad van ICT-er naar meubelmaker en hoe hij een inspirerende cursuswerkplaats en florerende broedplaats heeft ontwikkeld die plaats biedt aan verschillende disciplines. Het belooft weer een inspirerende avond te worden!

Kunst Matinee

Kunstdorp Wolfheze heeft nog meer nieuws: Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat er in de zomermaanden het Kunst Matinee georganiseerd zal worden. Naast het succesvolle maandelijks Kunstcafé op vrijdagavond zal Kunstdorp Wolfheze als zomereditie op zondagmiddag het Kunst Matinee starten. Het Matinee biedt een podium aan muzikanten en kunstenaars in gemeente Renkum en omgeving.

Dit zal van Mei tot en met September iedere tweede zondagmiddag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvinden. Er zullen dan meerdere exposanten hun werk presenteren en daarnaast zal ieder Matinee opgeluisterd worden door livemuziek. De ruimte van de voetbalkantine Wodanseck zal weer omgetoverd worden tot een plek om even te verpozen en je te laven aan muziek of een kunstwerk en elkaar te ontmoeten.

Wil jij je ook aanmelden? Ze zetten graag de deuren open voor jou als kunstenaar en muzikant! Jij bent met jouw passie hartelijk welkom om jouw werk te exposeren of jouw muziek ten gehore te brengen. Op de website kunstdorpwolfheze.nl vind je meer informatie. Neem bij interesse gerust contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen