Werken lokale kunstenaars sieren (deel van) de college-kamers

Oosterbeek – Wethouder Daniëlle van Bentem begon er mee. Sinds haar aantreden kiest zij een lokale kunstenaar uit die de muren van haar kantoor mag voorzien van zijn of haar werken.

Dat vond burgemeester Agnes Schaap een goed idee en nu zijn ook haar kantoormuren voorzien van lokale kunst. Afgelopen maandag gaven de kunstenaars in de ochtend tekst en uitleg bij hun werken.

Werken van lokale kunstenaars Frans Hoekman en Margriet Pronk 

Daniëlle van Bentem is Wethouder Kunst en Cultuur en kiest sinds haar aantreden tijdens de Kunstroute een kunstenaar uit van wie ze werken op haar werkkamer hangt. Daar is ze in 2022 mee begonnen met werken van Albert Ziëck. Sinds kort hangen daar werken van Margriet Pronk uit Oosterbeek.

Van Bentem: “Dit is een mooie manier om lokale kunstenaars te steunen. We hebben zoveel mooi talent in onze gemeente wonen en werken. Ik vind het leuk om dan op deze manier hun werk te steunen. En als ik dan bezoek heb of een digitale vergadering, dan hebben we meteen een leuk gesprek over wat er achter me hangt.”

Over haar keuze voor het werk van Pronk zegt ze: “Het zijn prachtige werken. Soms blijft een kunstwerk bij je ‘hangen’ nadat je het hebt gezien. Het blijft je bezighouden. Dat had ik ook bij deze werken. Nu ben ik trots dat het hier een jaar écht mag hangen!”

Burgemeester Agnes Schaap doet ook mee

Van Bentem fietste de Kunstroute in de zomer van 2023 samen met burgemeester Agnes Schaap. De burgemeester wilde dit jaar ook Renkumse kunst etaleren in haar werkkamer; haar keuze is gevallen op het werk van Frans Hoekman. Ze licht haar keuze toe: “Ik was zeer onder de indruk van het werk van Frans Hoekman. Zeker als je bedenkt dat hij nog niet lang en zonder opleiding schildert. De passie, gedrevenheid en creativiteit zie je terug in zijn werk en dat raakte me gelijk.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen