Dolle Instuivers’ Gouden Stuiver voor Gijs en Stina Laamers

Foto: Nick Ruisch

Renkum – Traditiegetrouw wordt jaarlijks tijdens het carnavalsweekend de hoogste carnavalsonderscheiding van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers uitgereikt. Dit jaar gaat de Gouden Stuiver naar Gijs en Stina Laamers.

Het echtpaar zet zich al meer dan dertig jaar vrijwillig in bij Het Beekdal en Stichting Tuindorp en daar halen ze enorm veel plezier uit. Op zaterdag 10 februari worden Gijs en Stina in het zonnetje gezet in Huize Redichem.

Het Beekdal en het Tuindorp

Gijs en Stina zetten zich al respectievelijk 31- en 41 jaar in als vrijwilligers bij Het Beekdal en Stichting Tuindorp. Op beide plekken zijn ze actief als organisator, helpende hand en persoonlijke hulp. Eigenlijk is het echtpaar een manusje van alles. Ze zijn niet weg te denken en hebben zichzelf onmisbaar gemaakt. Samen leveren ze een uitzonderlijke bijdrage aan de Renkumse gemeenschap en zijn ze een groot voorbeeld van hoe klaar staan voor anderen kan zijn.

Het bestuur van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers is enorm verheugd om het echtpaar te eren. “In deze tijd is het niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun tijd steken in vrijwilligerswerk. Het is heel bijzonder hoeveel Gijs en Stina zich voor anderen inzetten, zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat verdient heel veel waardering en die willen wij hun namens De Dolle Instuivers geven met de Gouden Stuiver.” aldus het bestuur.

Erg verrast

Gijs en Stina waren erg verrast, maar bovenal trots nadat ze te horen kregen dat zij de Gouden Stuiver krijgen dit jaar. “We waren allebei erg stil en emotioneel toen het bestuur het kwam mededelen. Het is een fantastische blijk van waardering en het is heel speciaal dat we uitgekozen zijn. Daar zijn wij samen enorm trots op. Dit vinden we echt geweldig en ik krijg er nog steeds een glimlach van op mijn gezicht. We kijken heel erg uit naar 10 februari, het is natuurlijk een beetje spannend omdat we nooit op de voorgrond treden, maar we gaan er enorm van genieten”, vertelt het echtpaar met een grote glimlach.

Ook heeft Gijs, als trotse vrijwilliger, nog een oproep voor de Renkummers:

“Momenteel schort het aan het aantal vrijwilligers. Bij Het Beekdal en Stichting Tuindorp zouden ze graag wat vrijwilligers erbij krijgen, die het leuk vinden om iets voor een ander te doen. Het is heel licht, maar bovenal fijn werk. Mocht je tijd overhebben en het leuk vinden, dan is het zeker aan te raden. Ik doe het immers al 31 jaar.”

Nick Ruisch – De Dolle Instuivers

Het carnavalsprogramma van de Instuivers

  • Zaterdag 10 februari vertrekt om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Doelum de optocht naar het Europaplein, alwaar burgemeester Schaap de sleutel van Renkum zal overhandigen aan onze Prins Marcel de Feestbouwer.
  • Zaterdagavond 10 februari het Gouden Stuiver Gala in Doelum
  • Zondagmorgen 11 februari om 10.00 uur de carnavalsmis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming.
  • Zondagmiddag 11 februari vanaf 14.00 uur kindercarnaval in Doelum
  • Maandagavond 12 februari vanaf 20.11 uur het Groot Gekostumeerd Carnaval in Doelum
  • Dinsdagmiddag 13 februari vanaf 12.30 uur in Doelum het frühshoppen

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen