Kunstcafé Wolfheze: van hout naar het blueskwartet: Bluessum

Bluessum
Bluessum
Foto:

Wolfheze – Het Kunstcafé van Februari heeft dorpsgenoot Eisse van Hoving, eigenaar van broedplaats Hout onder Handen, verraste met een inspirerende presentatie over zijn grote passie: het werken met hout.

De presentatie toonde het ene na het andere mooie project. Zijn werk wordt gekenmerkt door de prachtige curve die in ieder werkstuk zachtheid en beweging brengt. Een eigenheid die hij gaandeweg ontwikkeld heeft. Van organische krukjes tot een kersenhouten tafel, vervaardigd van een boom uit eigen tuin die op was en op deze wijze toch in leven bleef! Daarnaast sierde onder andere een unieke wieg en kastje het geheel. Het enthousiaste publiek was zeer geïnteresseerd in zijn technische kennis en menig houtverbinding, lijmsoort of constructieprobleem passeerde de revue.

Hij vertelde tevens over zijn pad, waarop hij op enig moment gedecideerd de beslissing nam als meubelmaker verder te gaan. Zijn passie voor het werken met hout, het puzzelen met panelen, iedere krul die hij met de hand eraf schaaft, tekent zijn werk. Deze passie brengt hij nu over tijdens zijn cursussen waar hij zich inmiddels volledig op toegelegd heeft.

Broedplaats Renkum

De voormalige Ursulaschool in Renkum is ingenieus verbouwd en biedt ruimte voor de broedplaats en heeft prachtige kantoorruimtes boven. Het is zelfvoorzienend en iedereen helpt om het gebouw in stand te houden. De florerende broedplaats waar met een heel team gewerkt wordt, biedt de mogelijkheid tot het volgen van verschillende cursussen. (broedplaatsrenkum.nl) So check it out!

Het volgende Kunstcafé

Het volgend Kunstcafé, vrijdag 22 Maart, gaan ze terug in de tijd met een semi-akoestisch blueskwartet: Bluessum. Zij spelen authentieke basic blues met hier en daar een schatplichtig nummer van een Europese of Amerikaanse beroemdheid.
Bluessum hanteert een aangenaam geluidsvolume, waardoor de blues op en voor het podium optimaal tot zijn recht komt. Naast de kwaliteit van hun muziek gaat het hen ook om de aangename sfeer die zij proberen te creëren. De nummers worden door bluesveteraan Jan Prins soms ingeleid met een historische anekdote.

Het belooft een muzikaal feestje te worden! Uiteraard zal er deze avond ook volop gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren en streven wij vooral naar een ambiance voor een gezellig samenzijn.

Meer informatie vind je op de website: kunstdorpwolfheze.nl. Je bent van harte uitgenodigd op de vertrouwde locatie: Wodanseck, Duitsekampweg 45, Wolfheze van 20.00-22.00 uur. Aanmelding is fijn: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen