Wethouder Daniëlle van Bentem opent dichtwedstrijd Binnenwereld

Schrijfster en muzikante Cassandra Onck geeft gratis workshop en feedback
Schrijfster en muzikante Cassandra Onck geeft gratis workshop en feedback
Foto: Roy Soetekouw

Oosterbeek – In aanloop naar festival Het Park Vertelt op 31 augustus in Park Hartenstein in Oosterbeek, organiseert Het Park Vertelt de dichtwedstrijd Binnenwereld.

Op 30 maart van 15.00 tot 17.00 uur geeft schrijver, dichter en muzikante Cassandra Onck gratis feedback op gedichten, teksten, songteksten, raps of andere tekstuitingen in Ons Middelpunt te Doorwerth. Aansluitend zal Daniëlle van Bentem, wethouder Cultuur van de gemeente Renkum, op originele wijze de dichtwedstrijd Binnenwereld openen.

De dichtwedstrijd sluit aan op het thema mentale gezondheid waarmee Het Park Vertelt zich in 2023 en 2024 heeft beziggehouden middels samenwerkingen met Pro Persona, Leo Kannerhuis, Oase en J.P. Heijestichting. Iedereen met belangstelling voor taal is op 30 maart vanaf 14.30u welkom bij Ons Middelpunt in Doorwerth. Ook is er aan het eind van de workshop feedback eventueel gelegenheid tot het voordragen van eigen werk.

Dichtwedstrijd

Iedereen die woorden wil geven aan zijn eigen binnenwereld wordt uitgenodigd om mee te doen aan deze dichtwedstrijd. Hoe ziet jouw binnenwereld eruit en hoe beleef jij of anderen die wereld? Geef woorden aan jouw unieke wereld en schrijf een gedicht, rap of songtekst van maximaal 20 regels in het Nederlands over jouw binnenwereld.

Jury

Een professionele jury bestaande uit: Anke van Oostveen (dichter, initiatiefnemer Woordenspoor), Peter van der Graaf (dichter, docent creatief schrijven, directeur Dactylus, communicatieadviseur gemeente Renkum) en Yke Schotanus (poëziedocent, dichter, onderzoeker en docent Nederlands) beoordeelt alle inzendingen op basis van anonimiteit. Ze kijken vooral naar zeggingskracht en originaliteit.

Er zijn drie prijzen voor de mooiste gedichten. Deze worden uitgereikt tijdens festival Het Park Vertelt, op 31 augustus 2024 in Oosterbeek.

Inzending

Vanaf 30 maart 17.00u tot en met 30 april 2024 kun je je gedicht inzenden via hetparkvertelt.nl/wedstrijdformulier/. Kijk op hetparkvertelt.nl voor meer informatie over de workshop en dichtwedstrijd.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen