Beleef de Lente in het Renkums Beekdal met de Lentemarkt

Foto: Renkums Beekdal

Renkum – Wie de lente echt wil beleven – en begrijpen – kan op zaterdag 6 april terecht in het Renkums Beekdal. Rond het bezoekerscentrum van dit fraaie natuurgebied wordt dan de jaarlijkse lentemarkt gehouden.

Bij de kraampjes kan je van alles te weten komen over de natuur. Bloemen, vogels, insecten, en natuurlijk tuinieren. Ook voor de kinderen is er veel te doen.

Rondleidingen, kraampjes en dieren

De gidsen van het Beekdal zorgen voor korte rondleidingen, het IVN en de natuurvrienden van Nivon zijn er en de groep Renkum Zoemt presenteert inheemse planten en zaden en adviseert over duurzaam tuinieren. Er staan ook kraampjes van onder meer de natuurliefhebbers van de KNNV, Stichting Biotoopverbetering, Henks pluktuin, Mambeco en het Renkums Beekdal zelf. Je komt te weten wat plandelman Anton Damen doet en wat de Rewinding Akademie is.

Muziekgroep ABIM zorgt voor vrolijke volksmuziek. In verschillende kraampjes worden voorjaarsproducten zoals nestkasten en bijenhotels aangeboden. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen braakballen van uilen uitpluizen en leren hoe je een “Bee en Bee” voor insecten maakt, bij Groei en Bloei kunnen ze zomerbollen in potjes planten (en mee naar huis nemen) en natuurlijk kunnen ze op de waterspeelplaats lekker spelen met water en zand.

En: neem ook eens een kijkje bij de dierenweide met schapen, kippen en pauwen.

Bezoekers zijn welkom vanaf 11.00 uur, rond 16.00 uur komt er langzaam een einde aan alle activiteiten. Uiteraard is de toegang gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen