DELTA Fiber Netwerk plandelt met inwoners de omgeving zwerfafval vrij

Doorwerth – Met hulp van Plandelman Anton Damen werd de omgeving van Ons Middelpunt afgelopen zaterdag in twee ploegen uitgekamd en ontdaan van zwerfaval. Maar liefst 15 zakken vol werden er verzameld en er zat van alles bij.

Uiteraard de gebruikelijke blikjes en flesjes, snoepwikkels en sigarettenpeuken, maar ook slippers, een babysokje en zelfs een zak met volle luiers. In de buurten die door bewoners regelmatig opgeschoond worden, werd aanzienlijk minder afval gevonden.

Partnercontent

De campagne van DELTA Fiber Netwerk is binnenkort afgelopen in de gemeente Renkum en zij vonden dit een leuke en nuttige manier de campagneperiode in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze te beëindigen. De medewerkers van het bedrijf waren zelf ook aanwezig en bijna iedereen die iets te maken had met de campagne voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in onze gemeente was er wel. Woensdag 2 juni eindigt de campagne van DELTA Fiber Netwerk in onze gemeente. In Renkum en Heelsum is al begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk en hopelijk halen Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze ook voldoende aanmeldingen (30%) voor glasvezel. Als het aan Heveadorp ligt komt er gewoon glasvezel. Daar haalden ze de 30% al, ruim zelfs. Hoe het er voor staat in de andere dorpen is niet bekend.

Samen met de lokale verkopers PC-Score en Acomp en Buurtvereniging Heveadorp organiseren ze een nog twee inschrijfavonden. Tijdens deze inschrijfavonden beantwoorden zij al je vragen over glasvezel, de verschillende telecomaanbieders en de diverse abonnementen. De inschrijfavonden zijn van 18.30 – 21.00 uur en vinden plaats op:

  • Dinsdag 1 juni i.s.m. Acomp, in de Heerlijkheid in Wolfheze
  • Woensdag 2 juni i.s.m. PC-Score, in het Glasvezel Informatiepunt in Doorwerth

Plandelen, met de P van Plandelman

In een donkerblauw t-shirt met een grote P in de vorm van de beroemde S van Superman staat Plandelman Anton Damen uit Heveadorp grijpers en zakken uit te delen. Stevige grijpers, voorzien van het logo van DELTA Fiber Netwerk want die heeft ze gesponsord. Anton woont in Heveadorp maar is al een landelijk bekende plandelaar. In de Utrechtse wijk Lunetten waar hij eerder woonde wist hij wel honderd leden te verzamelen die regelmatig mee plandelen gingen.

“Het is zo simpel.” zegt hij “We wandelen zo veel, als iedereen een grijper en een vuilniszak meeneemt hebben we Nederland zo zwerfvuil vrij.” alles wat Anton vindt wordt geregistreerd via de Litterati-app. Nuttig weet hij en hij noemt het voorbeeld van de anti-flu snoepwikkeltjes van plastic. Er werden zo veel snoeppapiertjes gevonden van dat merk, dat de producent besloot zijn snoepje voortaan in papier te wikkelen, zo legt hij uit aan een voorbijgangster die met haar dochter nieuwsgierig kwam kijken.

Buiten de medewerkers van DELTA Fiber Netwerk kwamen veel andere mensen helpen, uit Doorwerth, Heveadorp én Wolfheze. In de ochtend werd er om 11:00 uur gestart en bij de middagploeg, die om 14:00 uur startte, meldde zich ook wethouder Marinka Mulder.

Tot en met 2 juni

Inwoners van Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze hebben nog tot en met woensdag 2 juni beslissen zich aan te melden voor glasvezel. Twijfel je nog? Heb je vragen? Maar kun je niet naar de inschrijfavonden? Het Glasvezelinformatiepunt is open van 11:00 tot 18:00 (Mozartlaan 2, in Ons Middelpunt. Je kunt ook telefonisch om advies vragen op telefoonnummer: 06-38 61 29 03.

Ook de informatiebus is nog beschikbaar en die vind je op:

  • dinsdag 1 juni Wolfhezerweg, tegenover Marktplein Wolfheze 10.00 – 20.00 uur
  • woensdag 2 juni ter hoogte van Total/Bentincklaan Doorwerth 10.00 – 20.00 uur

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen