Duurzaamheid, waar begin je? Bij de duurzaamheidsmarkt in Oosterbeek!

Foto: RoadLight Pixabay

Je wil graag je steentje bijdragen aan een beter milieu en een mooiere wereld, maar waar moet je beginnen en wat komt er allemaal bij kijken?

Zaterdag 2 oktober organiseert de Bibliotheek Oosterbeek van 10.00- 14.00 uur een markt waar mensen, lokale verenigingen en organisaties hun persoonlijke ervaringen delen op allerlei gebieden van duurzaamheid. Laat je inspireren en informeren, zodat je meteen kunt beginnen de wereld een beetje mooier te maken! Je zult zien dat het gemakkelijker is dan je denkt.

Duurzaamheidsmarkt

Op de markt zijn buurtgenoten en lokale organisaties met kraampjes aanwezig in de Bibliotheek (een van de duurzaamste ontmoetingsplekken in de gemeente!) om hun tips te delen en jou te inspireren een volgende stap te zetten in duurzaamheid. De markt is gratis en aanmelden is niet nodig.

Met onder meer:

  • Opening door wethouder Joa Maouche
  • De Gemeente Renkum (verduurzaamt samen)
  • Tegel erin tegel eruit en huishoudelijke tips
  • De groene wever (wijkinitiatief rondom Weverstraat)
  • De Plandelman (mét de mogelijkheid deel te nemen aan een Plandelroute)
  • Gespreks- ideeëntafels waar je jouw briljante ideeën kunt bespreken met een deskundige
    én meer!

Over het themaprogramma: Duurzaam leven rondom huis en tuin

De duurzaamheidsmarkt is de aftrap van een nieuw, gevarieerd programma van de Bibliotheek Veluwezoom, over duurzaam leven rondom huis en tuin. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eígen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

Van oktober 2021 t/m mei 2022 is er maandelijks een inspirerende activiteit voor iedereen die duurzamer wil leven. Met tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

Meer informatie op bibliotheekveluwezoom.nl/thema

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen