Valerie van Aalst is eerste Klimaatburgemeester van Renkum

Foto: Nationale Klimaatweek

Renkum – Valerie van Aalst van 8 jaar oud mag zich de eerste Klimaatburgemeester van de gemeente Renkum noemen. Als jongste Klimaatburgemeester heeft Valerie de Nationale Klimaatweek afgetrapt door bij de Hofvijver in Den Haag de officiële Klimaatweek vlag te hijsen.

Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bekend.

valerieAls jongste Klimaatburgemeester heeft Valerie van Aalst de Nationale Klimaatweek afgetrapt door bij de Hofvijver in Den Haag de officiële Klimaatweek vlag te hijsen. De Nationale Klimaatweek, is een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Valerie de inwoners van Renkum inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Valerie een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Renkum.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via iedereendoetwat.nl/nkw. Valerie uit gemeente Renkum is één valerievan hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat.

Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Valerie is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Valerie van Aalst, Plastic Challenge: “Ik ben acht jaar en heb mijn eigen recycle bedrijf. Door middel van een plastic challenge op basisscholen creëer ik bewustzijn bij andere kinderen over de plastic problematiek. Scholen en bedrijven hebben zich al aangesloten. Van het gerecyclede plastic maak ik tuinbankjes en meer.”

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen