Callic BV uit Wolfheze genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs 2022

Foto: via Kiemt

Het bedrijf Callic BV uit Wolfheze is genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022. Uit alle aanmeldingen heeft Kiemt baanbrekende innovaties geselecteerd voor deze innovatieprijs. Voor zowel de hoofdprijs als de ambitieprijs zijn de genomineerden bekend.

De innovatieprijs wordt dit najaar uitgereikt voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij, zijn belangrijker dan ooit tevoren.

Twaalfde keer op rij

Dit jaar wordt voor de twaalfde keer op rij de eervolle Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt. Op vrijdag 6 oktober 2022, tijdens het festival The Future of Us – Changing our ways, gaan de genomineerden pitchen voor de jury. De juryleden voor dit jaar zijn Harry Webers, Martijn Bongaerts van Alliander, Erik Klaassen van Contour Advanced Systems, Erik van der Veer van Dutch Boosting Group en Maria Fennis van HyET Hydrogen.

De innovatieprijs wordt dit najaar uitgereikt voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij. Alle innovaties leveren een uitermate belangrijke bijdrage aan de energietransitie en/of circulaire economie.

Hoofdprijs

De genomineerden zijn: H2Trac BV met de Elektrische trekker E-OX, Callic BV met de Aquathermie Skid en HyMatters met de Waterstoftrailer. Callic BV ontwikkelt en realiseert aquathermiesystemen voor de woningbouw, utiliteit en warmtenetten, zo schrijven zij op hun website.

De inschrijvingen zijn beoordeeld door het expertcomité aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Zij hebben het expertcomité overtuigd door hun brede aanpak en duurzame business modellen.

De prijs is een erkenning voor deze visionairs en omvat €10.000,- prijzengeld, een jaar lang Kiemt participantschap, een IP Smart scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO en ruime media-aandacht.

Ambitieprijs

Voor de ambitieprijs zijn dit jaar maar liefst vijf start-ups genomineerd. De genomineerden voor deze prijs zijn: Zenon Energy met de Zenon Titan – Titanaan batterijen, Pureps BV met de Circulair maken EPS (piepschuim), Qconcepts Design en Engineering BV met de Zero Emission Shipping, Omlab met de BuildMatterial en NoPalm Ingredients met Microbiele olie uit reststromen als vervanger van palmolie.

Deze prijs wordt naast de hoofdprijs uitgereikt en is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en kleine bedrijven die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat €5.000,- prijzengeld, een jaar netwerkpartner, IP scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO en vijf dagen adviestijd voor bedrijfsversterking en verbinding met het netwerk door Kiemt.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen