RIVM adviseert geen hout te stoken in provincie Gelderland

Foto: Ton de Weegh Pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het advies gegeven om geen hout te stoken in het noordoostelijke deel van het land omdat er weinig wind staat.

Het zogeheten stookalert geldt voor de vijf provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland, Drenthe en Overijssel.

Gezondheidsklachten

“Door niet te stoken, voorkom je gezondheidsklachten”, aldus het RIVM. Bij de verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij, zoals fijnstof, PAK’s en benzeen. “De rook is voor iedereen ongezond, maar vooral voor mensen met luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen.” zo luidt het.

Het RIVM verwacht dat de weersomstandigheden nog de hele nacht aanhouden. Pas in de loop van maandagochtend wordt meer wind verwacht.

Het stookalert geldt niet voor mensen die alleen een houtkachel hebben om hun huis mee te verwarmen. Zij hoeven van het RIVM dus niet in de kou te gaan zitten.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen