Biodiversiteits Markt als afsluiting van 100 dagen Bioblitz

Bijna 100 dagen geleden bij de start van het festival
Bijna 100 dagen geleden bij de start van het festival
Foto: Festival Zweiersdal

Oosterbeek – Honderden belangstellenden genoten de afgelopen maanden van het Festival Zweiersdal. Op één van de meest bijzondere plekken van Oosterbeek verzamelden zij belangrijke gegevens over de biodiversiteit in het dal of leerden zij op een speelse manier over planten, bijen, gallen of korstmossen.

Op zondag 18 juni zal het Festival worden afgesloten met een gezellige en bio-diverse markt op de Dam in Oosterbeek.

Festival Zweiersdal

Het Festival Zweiersdal is een initiatief van 8 buurtbewoners. Het doel van het evenement is om bewustzijn te creëren over de rijke biodiversiteit in het bijzondere dal in Oosterbeek en om dorpsgenoten te laten kennismaken met één van de mooiste plekjes van hun dorp. Uiteraard biedt het festival ook alle gelegenheid om buurtgenoten beter te leren kennen.

Tijdens de Biodiversiteits Markt kunnen bezoekers genieten van diverse producten en vooral informatie die allemaal in het teken staan van biodiversiteit, duurzaamheid en natuurlijk gezelligheid. Lokale leveranciers en dienstverleners zullen zich presenteren en hun producten aanbieden. Daarnaast zullen er informatiestands zijn van natuurorganisaties en gemeentelijke instanties die meer inzicht geven in de diverse flora en fauna van het Zweiersdal en op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers kunnen leren over lokale projecten en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van biodiversiteit.

Bioblitz

Het hoogtepunt van de markt zal de afsluiting van het Festival Zweiersdal zijn. Na 100 dagen tellen in de Bioblitz zal rond 15.30 bekend gemaakt worden hoeveel soorten geteld zijn en welke bijzondere soorten in het dal zijn aangetroffen. Deze afsluiting zal worden voorafgegaan door een optreden van dorpsdichter Bianca Hendriks die een ode brengt aan al wat groeit en bloeit in Zweiersdal.

De Biodiversiteits Markt begint om 13.00 en duurt tot 16.00. Het belooft een middag vol plezier en ontdekking te worden voor het hele gezin. De entree is gratis, dus iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen en het Zweiersdal te ervaren. Meer informatie is te vinden op festivalzweiersdal.nl

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen