Smogwaarschuwing Gelderland: zaterdag slechte luchtkwaliteit verwacht

Foto:

Regio – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt dat delen van Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht op zaterdag te maken zullen krijgen met “slechte” luchtkwaliteit als gevolg van smog.

Het is raadzaam voor mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en zich in de namiddag en vroege avond niet te veel in te spannen.

Ophoping van luchtvervuiling

Ook andere gebieden in Nederland kunnen te maken krijgen met smog. De voorspelde smog ontstaat door ozonvorming als gevolg van de ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen met weinig wind. Schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen, worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen