World Cleanup Day in alle zes dorpen van de gemeente

Foto: Plandelman

World Cleanup Day, het grootste en schoonste evenement in zijn soort, vindt dit jaar op 23 september plaats in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze.

World Cleanup Day
Plandelman en Peukenmeisje

World Cleanup Day valt in onze streek traditioneel net wat later dan in de rest van de wereld, omdat de wereldwijde actiedag op 16 september midden in de Airborne-herdenkingen valt. Daarom gaan de opgeruimde types van de gemeente Renkum op zaterdag 23 september met grijpstok en vuilniszak op pad. Samen maken ze hun eigen of andermans straatje schoon, terwijl vaste groepen ook het buitengebied en de uiterwaarden bevrijden van zwerfafval.

Voor de organisatie bundelen een aantal organisaties en bewonersinitiatieven de krachten, waaronder IVN-werkgroep landschapsonderhoud Zuidwest Veluwezoom en de Renkumse Zwerfafvalbrigades, waaronder de Renkumse Plandelman, Anton Damen.

Plandelen, ploggen, prikken, rapen

Hoe je het ook noemt, steeds meer bewoners komen in actie tegen zwerfafval. Onlangs verzamelden lokale vrijwilligers zo op De 1ste Renkumse Plandeldag honderd vuilniszakken vol aan troep. Omdat vele handen licht werk maken, is het succes van de Renkumse World Cleanup Day gebaat bij een grote opkomst. Deelname is gratis, schoonmaakspullen worden verzorgd en het enige dat jij mee hoeft te nemen is… een opgeruimd humeur! Leuk voor jong én oud.

Het programma

World Cleanup DayWaar kun je aan de slag? In je eigen straatje, of in dat van een ander, op de stoep of speeltuin. Het tijdstip van de wandeling mag je helemaal zelf bepalen.

De duur en de lengte is vrij: ook een plandeling van 15 minuten heeft impact!

Als je het kunt plannen, is het wel leuk om tussen 12:30 en 13:30 uur vrij te houden, want dan worden deelnemers in Restaurant De Zalmen, Kasteel Doorwerth getrakteerd op soep. Kom je soep eten, graag even aanmelden bij Greet Visser. Hetzelfde geldt voor opschonen van de uiterwaarden, zie hieronder.

Doe je mee? Meld je aan

  • Voor het opschonen van de uiterwaarden en/of soep-eten: Greet Visser-Schoon, [email protected] of 06-13105573
  • Aanmelden algemeen en voor opruimmaterialen: Anton Damen, de Plandelman, [email protected] of 06-53644712

World Cleanup Day

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen