Het weer werkt tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag niet mee

Foto: Renkum Nieuws

Hadden we het met Koningsdag al niet getroffen met het weer, het weekend van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zien er niet veel beter uit.

Kleed je warm als je ergens naar toe gaat!

Dodenherdenking

Dodenherdenking verloopt koud, meldt Weeronline. Er waait een koude noordwester en er is overdag kans op een winterse bui. De gevoelstemperatuur ligt ‘s avonds rond de 3 graden.

Het wordt zaterdag sowieso een koude dag. Tussen de buien door wordt het zaterdagmiddag hooguit 10 graden. De matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van slechts 5 graden.

Een noordenwind blaast dit weekend koude lucht naar Nederland. Boven het Noordzeewater ontstaan gemakkelijk buien en deze buien trekken zaterdag van noord naar zuid over het land. Hierbij is kans op hagel en onweer. Ook natte sneeuw is niet uitgesloten.

Bevrijdingsdag

Wie komende zondag naar Bevrijdingsdag wil, heeft een dikke jas nodig. Het zal niet warmer dan 12 graden worden volgens Weeronline. Een noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog kouder. De gevoelstemperatuur ligt ‘s middags tussen 5 en 9 graden.

Zondagmiddag wordt het met 10 graden aan zee tot 12 in het zuidoosten iets minder koud dan zaterdag. Er trekt op Bevrijdingsdag nog een aantal buien over het land, maar ze zijn minder in aantal en intensiteit dan zaterdag. Gedurende de middag nemen de buien af en wordt het vooral in de westelijke helft van het land het zonnig.

De noordwestenwind is nadrukkelijk aanwezig en op veel plaatsen matig of vrij krachtig. Aan zee is de wind regelmatig krachtig. De gevoelstemperatuur ligt in de middag tussen 5 en 9 graden.

Zondagavond daalt de temperatuur naar 5 tot 8 graden. De wind neemt wel iets af, maar het voelt eind van de avond aan als een graad of 2. Het is dan wel waarschijnlijk overal droog.

Bron: Nieuws.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden