Even met z’n allen het bos in…wandel je mee?

Foto: Mariëtte Klomp

Even met z’n allen het bos in, ongedwongen zijn op een plek waar alles van nature in evenwicht is. In iedere tijd van het jaar is er wel iets te beleven in het bos.

De winter waar het soms kil en koud is, blijkt dat alle bomen en struiken niet zo kaal zijn als we denken, alle knoppen zijn al klaar om uit te lopen in het voorjaar. Als er een periode sneeuw is lijkt het wel een sprookje in het bos en waar veel dieren hun sporen in de sneeuw achter laten.

Oorzaak

Mijn hele leven ben ik, Mariette Klomp, al op zoek naar de oorzaak van dingen. Alles wat uit balans raakt, kan ook weer heel worden. Als we de oorzaak kennen, kunnen we blokkades oplossen.

Rond mijn 37ste werd ik ernstig ziek. Uiteindelijk werd het een keuze; Ga ik dood of ga ik leven. Het werd leven en in het genezingsproces was ook weer, eerst begrijpen wat de oorzaak was en dan opruimen. Ik werd weer helemaal gezond. De laatste 20 jaar heb ik mijn moeder mogen begeleiden in haar proces met Alzheimer. Wat een bijzonder proces is dit. Er gebeuren zoveel wonderen. Zo anders als algemeen wordt aangenomen.

In dezelfde tijd van zorgen voor, werd ik Natuurgids. Daar kreeg ik zoveel goede energie van om de boel in evenwicht te houden. De natuur is in evenwicht. Alles werkt daar geweldig samen. Als mens zijn wij niet in staat om de natuur kapot te maken, wel ons zelf. De natuur heeft ons niet nodig. Wij echter kunnen niet leven zonder natuur. Heel worden is niets anders dan onze eigen blokkades te leren kennen en ze te leren oplossen.

Wandelcoach

Inmiddels wandel ik al 15 jaar als gids en wandelcoach. Voor mij werd het wandelen een fijne manier om in het hier en nu te zijn, te ontladen en weer op te laden. Elke wandeling geeft wel iets, een ontmoeting met wild, das, ree, vos, hert enzovoort. De kleuren van het bos, de geur, iets nieuws wat ik nog niet eerder zag, een mooie veer die ik vind en altijd kom ik weer thuis!

Dat is wat ik ook jou graag wil doen beleven! Er staan diverse wandelingen vermeld op mijn website, staat de jouwe er niet bij neem dan telefonisch contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Naast het wandelen geef ik ook lezingen over de natuur. Er zijn mensen die niet mee naar buiten kunnen om te wandelen. Om hen toch de gelegenheid te geven te genieten van de natuur neem ik hen mee in mijn verhalen over het bos, de dieren en alles wat je nog meer kunt zien, horen en voelen in het bos.

Wil je een keer meewandelen of genieten van de verhalen over het bos? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden,kijk op MarietteKlomp.nl

Cookieinstellingen