Rowans en Sherpa’s OPV-Schoonoord maken 100 (+12) mezenkastjes

Foto: OPV-Schoonoord

Het idee ontstond toen de gemeente Renkum 100 nestkastjes weg gaf. Een lachertje vonden ze, niet de actie, die was tof, maar 100 nestkastjes voor deze groene gemeente?

Dat kan toch nooit genoeg zijn!

Eikenprocessierups

Bij de scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek is de eikenprocessierups en de ellende die ze veroorzaken ook actueel. Het bos, de natuur, de bomen dat is natuurlijk wel hun speelgebied maar als dat steeds lastiger wordt omdat die akelige nesten overal zitten, nou dan is de gein er snel vanaf.

Rondom de scouting terreinen hangen daarom al tal van nestkastjes en toen ze zagen dat de nestkastjes ook voor 10 euro verkocht werden, ontstond een idee. De RSA (de Rowans en Sherpa’s) willen geld inzamelen voor hun komende expeditie. Dat kon toch ook met nestkastjes? En tegelijkertijd helpen om de eikenprocessierups te bestrijden?

mezenkastjesZe vroegen het klusteam of zij alles wilden voorbereiden zoals het op maat zagen van de plankjes. Het klusteam beschikt over het juiste gereedschap en ging aan de slag. Al die plankjes, en dat waren er een heleboel, moesten vogelhuisjes worden.

100 en 12

Op zaterdag 7 maart was het zover, maar liefst 100 nestkastjes hebben ze in elkaar gezet, maar ook meteen verkocht! Wat een succes! Alle kastjes verkocht én een superleuke dag. Want samen al die vogelhuisjes in elkaar zetten bleek een heel leuke bezigheid.

Om de laatste liefhebbers toch nog tegemoet te komen, heeft het klusteam de zondag erop de laatste 12 kastjes in elkaar gezet en toen was het hout op, net als alle mezenkastjes.

De leden van OPV-Schoonoord zijn zo enthousiast geworden, dat we hier vast meer over gaan horen!

mezenkastjes

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden