Bach en bloesem therapie voor mens en dier

Onkey en Donkey
Onkey en Donkey
Foto: Mariëtte Klomp

Mariette klomp werkt al een jaar of dertig met de Bach Bloesems en daarnaast met bloesem therapie. Het is verrassend wat die druppels voor mens en dier kunnen doen.

Bach Bloesems

Bach Bloesems worden gemaakt uit aftreksels van bloemen, bomen of struiken en worden als tincturen verkocht. De druppels worden door therapeuten gebruikt om verstoorde emoties in balans te brengen. Dit is inzetbaar bij zowel mensen als dieren. Het mooie van werken met Bach en bloesem therapie bij dieren is dat het snel en effectief werkt.

Een tijdje geleden kreeg Mariëtte de vraag of ze eens langs wilde komen om naar de ezel Onkey te kijken. Onkey, een Siciliaanse mini ezel, liep kreupel.

“Dit soort ezels komt oorspronkelijk uit Sardinië en Sicilië. Daar heeft het kleine ezeltje zich kunnen ontwikkelen tot een apart ezel ras. Eeuwenlang werden ze op boerderijen gebruikt om de graanmolens aan te drijven. Het zijn harde werkers.”

“De dierenarts dacht aan artrose en er werd al gesproken over een operatie. De pijnlijke plek zat binnen in haar oksel en er zal een flinke zwelling. Ook de hoefsmid kwam langs en samen bespraken we alle bevindingen. Alles leek op artrose.”

Alleen Mariette heeft het gevoel dat er wat anders is. “Spiritueel gezien staat Onkey in een mist.” Maar ze kan het niet helemaal plaatsen en gaat op verder onderzoek uit.

Artrose

De energetische betekenis van artrose heeft te maken met een diep innerlijk leed. Jarenlange aanpassingen aan je omgeving waarmee je jezelf geweld aandoet en pijn hebt gedaan. Dit beeld sloot helemaal aan bij Mariette’s waarnemingen bij Onkey.

“Onkey in die mist, ze was aandoenlijk op een “nare” manier. In de wei liet ze zich steeds aan de kant schuiven door Donkey, haar grote vriend. Ze liet het gelaten over zich heenkomen.”

Met dit in het achterhoofd is Mariette een mix gaan maken van diverse Bach druppels ter ondersteuning: “Al na twee dagen komt er bericht dat Onkey door de wei aan het rennen is! Dit voor het eerst in acht weken! Ook de volgende dagen blijft Onkey dit doen. Daarnaast is ze ook veel duidelijker naar Donkey.”

Drie maanden later

“Drie maanden later blijkt dat Onkey niet meer kreupel loopt, ook de mist om haar heen is volledig opgetrokken. Ze zit prima in haar vel en zoekt op gelijkwaardige manier contact. Ze is buitengewoon lief, toegankelijk, vrolijk en laat zich niet meer op haar kop zitten. Ze staat nu in haar eigen liefdevolle kracht en is een hele blijde ezel, die van het leven geniet samen met Donkey!”

Heeft jouw dier ook problemen met zijn gezondheid neem dan contact op met Mariëtte en vraag naar de mogelijkheden. Bel 06-10297825 of klik op onderstaande foto om naar haar website te gaan, daar kun je ook meer lezen over deze therapie.

bos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen