Ga mee naar buiten!

Foto: Diane616 Pixabay

Het mooie weer blijft aanhouden, de aarde die steeds schoner wordt, omdat wij nog steeds zoveel mogelijk thuis blijven. De natuur krijgt de kans zich te herstellen.

Partnercontent

In deze tijd van het jaar zijn er heel veel jonge dieren. Sommigen zijn al zover dat ze nu op onderzoek uit zijn en de wereld verkennen, zoals vossen, biggen, hazen, enzovoort. De eerste broedsels van veel vogels zijn al uitgevlogen. Nu in mei/juni komen daar de kalfjes van ree en edelhert bij.

Reeën en edelherten

Reeën leven solitair, edelherten zijn roedel dieren, die alleen in de bronsttijd samen komen. De rest van het jaar leven de hinden en de herten in gescheiden roedels. Hoewel de reeën en de edelherten in Nederland géén natuurlijke vijand hebben, dat zouden de lynx en de wolf kunnen zijn, lusten bijvoorbeeld vos en wild zwijn ook best zo’n kalfje.

Kalfjes worden daarom in afzondering geboren. De eerste tijd hebben deze ook geen geur, als bescherming. De moeders komen een aantal keren per dag om melk te geven.

In de maanden juni, juli, augustus eten de hinden die een kalf hebben doelgericht bloeiende brandnetels. Dit omdat de brandnetel de melkproductie bevordert en juist in deze maanden drinken de kalfjes het meest.

Een unieke wandeling

Op dit moment kunnen we met drie personen wandelen. Dit zijn unieke privé wandelingen, die gelopen worden in de prachtige natuur van de gemeente Renkum, Ede of Otterlo.

Wij kunnen in deze tijd best zo’n kalfje tegenkomen op de wandeling. Verwonder u, wees blij met de ontmoeting en laat het verder met rust. De moeder is ergens in de buurt. Mocht u het echt niet vertrouwen maak er dan melding van bij de boswachter van het betreffende gebied maar blijf er zelf vanaf!

Wilt u samen wandelen, neem dan contact op met Mariette Klomp 0610297825.

Geniet van buiten zijn in deze prachtige tijd van het jaar en graag tot ziens.

omgeving

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen