Paarden en huisdieren zijn als een spiegel voor de mens

Foto: Piqsels

Paarden zijn als een spiegel voor de mens. Aarzelen wij, zijn we bang of luisteren wij niet, dan zal het paard ook aarzelen, bang zijn en niet luisteren.

Zijn wij duidelijk en weten we waar we staan, dan zal het paard goed meewerken.

Door Mariëtte Klomp

Zo is het eigenlijk ook met onze huisdieren. Zitten wij goed in ons vel en zijn wij duidelijk, gaat het meestal ook goed met onze dieren.

Op het moment dat wij niet lekker in ons vel zitten, zorgen hebben, ziek zijn of op een andere manier uit balans zijn. Dan zijn het vaak onze huisdieren die het van ons willen overnemen. Het dier wil het voor ons dragen, de zorgen, de ziekte en dan treden er gedragsveranderingen op.

Soms wordt een dier ook echt ziek. Ongemerkt belasten wij onze dieren met van alles en nog wat.

Huisdieren als spiegel

Veel van het “probleem” gedrag van onze dieren, is niets anders dan een spiegel die wordt voor gehouden van ons gedrag. Soms gedrag uit het verleden van een dier, voor het bij jou kwam maar ook vaak je eigen gedrag, meestal onbewust.

Zo waren er twee katten, de ene zonderde zich veel af en de omgang met de andere kat was verstoord. En de andere plaste en poepte op ongewenste plekken in huis. De baasjes hadden geen benoembare redenen voor hun gedrag. Zelf had ik gevoel dat er wel een reden moest zijn. Met dit in het achterhoofd heb ik een flesje druppels gemaakt (Bach Bloesems).

Later bleek dat er wel van alles was veranderd, nieuwe buren en toch stress bij de eigenaren van de katten. Gelukkig hebben de Bach Bloesem druppels de katten ontdaan van hun stress en de twee gaan nu goed samen, de teruggetrokkene is nu een knuffel en de ander plast en poept niet meer ongewenst in huis. Het zijn twee blijde katten met happy baasjes!

Dieren uit een asiel hebben vaak een verleden waar we niet veel van weten. Wat we wel weten is  dat het in de meeste gevallen niet fijn was. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mishandeling, verwaarlozing en achtergelaten worden. Het verblijf in het asiel zelf is voor veel dieren een stressvolle ervaring.

Hier kun je veel bereiken met de inzet van Bach Bloesem druppels, waardoor deze dieren weer in balans kunnen komen. Hiermee kunnen zij hun eigenwaarde en vertrouwen terugkrijgen en een heerlijk dieren leven tegemoet gaan.

Bach Bloesems

Bach Bloesems worden gemaakt uit aftreksels van bloemen, bomen of struiken en worden als tincturen verkocht. De druppels worden door therapeuten gebruikt om verstoorde emoties in balans te brengen. Dit is inzetbaar bij zowel mensen als dieren. Het mooie van werken met Bach en bloesem therapie bij dieren is dat het snel en effectief werkt.

Gunnen we niet elk dier een leven, waarin ze vrij hun zelf kunnen zijn? Voor meer informatie, klik op onderstaande banner of bel 06 1029785.

paarden, Mariëtte Klomp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen