Mini-reuzenpanda gespot in Ouwehands Dierenpark

De jonge reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark is inmiddels een maand oud. De uitstekende moederzorg van Wu Wen werpt zijn vruchten af!

Mini-reuzenpanda

Mini-reuzenpandaManager Zoölogie José Kok vertelt: “Het jong is niet alleen in lengte en gewicht toegenomen maar lijkt nu zelfs al op een reuzenpanda, compleet met zwarte voor-en achterpoten, kringen om de ogen en zwarte ‘panda oren’ boven op de kop. De wat afgestompte snuit maakt het plaatje compleet.”

“Er ligt een heuse mini-reuzenpanda samen met moeder Wu Wen in het kraamhol van Pandasia! De nagels van de kleine worden steeds beter zichtbaar. Het wachten is nu op het moment dat de oogjes opengaan. Dat gebeurt meestal als het jong rond de 5 weken oud is.”

Voorlopig in het kraamhol

Wu Wen en haar jong verblijven nog een aantal maanden in het kraamhol. Het jong moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen. Pas dan betreden zij samen het binnenverblijf. Dierverzorgers houden de ontwikkeling van het jong via camerabeelden goed in de gaten. In het park is een livestream beschikbaar gesteld om een exclusief kijkje te nemen in het kraamhol!

Lees ook: Reuzenpanda Wu Wen lieve moeder voor haar jong in Ouwehands