Lezing over de schoonheid van het universum in Bibliotheek Oosterbeek

Foto: Riënne Wopereis

Dinsdagavond 20 oktober geeft amateurastronoom Floris-Jan van der Meulen in de Bibliotheek Oosterbeek een lezing over de schoonheid van het universum.

‘De nacht heeft zoveel te bieden. Overal, ook op de allergrootste schaal in de natuur – het heelal – is schoonheid te vinden. Maar gaat het enkel om het esthetische beeld, of voegt kennis van wat je ziet ook schoonheid toe?’ Floris-Jan laat ons meekijken en -denken aan de hand van de meest prachtige foto’s.

Floris-Jan van der Meulen

Floris-Jan van der Meulen is amateurastronoom en oprichter van Sterrenwacht Presikheaven in Arnhem. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in alles wat met het universum te maken heeft.

‘Astronomie is voor iedereen, van alle culturen en van alle leeftijden. Het enige wat je nodig hebt, is een goede telescoop’, zegt Floris-Jan. Floris-Jan deelt zijn kennis van en fascinatie voor het universum graag met anderen. Hij toont daarbij natuurlijk geweldig mooie foto’s: ‘De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn!’

De lezing bijwonen?

Ben je nieuwsgierig en wil je deze interessante lezing bijwonen? Meld je dan aan via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of via de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82.

Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Locatie, datum en tijden: de Bibliotheek Oosterbeek, dinsdag 20 oktober van 19.30 – 21.30 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden