De koolmees is de meest getelde vogel in de gemeente Renkum

Een koolmees
Foto: WimdeGraaf, pixabay

Een recordaantal van meer dan 165.000 Nederlanders deed afgelopen weekend mee aan de Nationale Tuinvogeltelling. Ze turfden in totaal ruim 2,3 miljoen tuinvogels, eveneens een record.

Volgens de Vogelbescherming heeft de enorme belangstelling voor vogels kijken te maken met de lockdown, waardoor mensen aan huis gekluisterd zijn. Het vorige record dateert van vorig jaar met bijna 91.000 deelnemers, maar dat is nu verpletterd.

Top drie

De landelijke top 3 bestaat dit jaar uit de huismus, koolmees en pimpelmees. Ook werden er veel merels, vinken, kauwen, roodborstjes, eksters en houtduiven gespot.

Toch werd er gemiddeld per tuin minder vogels gezien: 30 vorig jaar, tegenover 19 dit jaar. Dat komt volgens de dierenorganisatie door het zachtere winterweer van de afgelopen periode. Hierdoor verblijven veel vogels nog in bossen en weilanden, waar nog voldoende voedsel beschikbaar is.

Andere top drie in Renkum

In de gemeente Renkum waren er 546 tellende deelnemers die 9.444 vogels hebben geteld. De koolmees werd in onze gemeente het meest geteld

koolmees

♦♦♦

 

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].