De kracht van het Renkumse water, vroeger, nu en in de toekomst

Foto: Johan de Putter

Oosterbeek – Beken, sprengen, rivieren, maar ook ons eigen kraanwater: water is van levensbelang. Hydroloog, landschapsontwerper en natuurliefhebber Johan de Putter deelt op inspirerende wijze zijn kennis over water in de natuurgebieden rondom Renkum.

En hij geeft praktische tips om water (en geld!) te besparen. Geïnteresseerd? Je bent dinsdag 19 oktober om 19.30 uur van harte welkom in de Bibliotheek Oosterbeek.

Wie is Johan de Putter?

Johan de Putter is zelfstandig water- en landschapsontwerper en heeft zijn kantoor in Wageningen. Vanuit zijn achtergrond in de hydrologie houdt hij zich bezig met landschap en ruimtelijke inrichting. Hij is gespecialiseerd in beekherstel en hermeandering en betrokken bij waterberging, natuurontwikkeling, Ruimte voor de Rivier en andere cultuurhistorie en landschapsopgaven. Zijn ambitie is om dé beste waterontwerper van Nederland te zijn. Hij is creatief, kwaliteitsgericht en relativerend.

Door zijn enthousiaste gedrevenheid krijgt hij mensen in beweging. Johan vind het belangrijk zijn kennis te delen om zo elkaar te helpen. Dit doet hij als zelfstandig adviseur, maar ook als voorzitter van WaterForce.nl.

Over het thema

Duurzaamheid is een breed begrip. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eigen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

De Bibliotheek Veluwezoom informeert en inspireert je van oktober 2021 t/m mei 2022 met een gevarieerd programma voor iedereen die duurzamer wil leven rondom huis en tuin. Met (onder meer) een duurzaamheidsmarkt, tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

Bijeenkomst bijwonen?

De leerzame en inspirerende bijeenkomst van Johan de Putter is dinsdag 19 oktober 2021 van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Generaal Urquhartlaan 1. Entree: € 2,50 leden van de bibliotheek, € 5,00 niet-leden, plusabonnementhouders: gratis. Reserveren kan via de van Bibliotheek Oosterbeek (026-333 49 82) of via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen