Dagpauwogen en citroenvlinders fladderen rond door warme dagen

Foto: Joke2, pixabay

De uitzonderlijk hoge temperaturen van de afgelopen dagen hebben ervoor gezorgd dat diverse soorten vlinders veel te vroeg uit hun winterslaap zijn ontwaakt.

In de eerste dagen van 2022 zijn volgens De Vlinderstichting onder andere dagpauwogen, citroenvlinders en kleine vossen gezien. Vlinders horen eigenlijk pas in maart weer rond te fladderen.

Fladderen in plaats van slapen

Het is niet goed voor vlinders om veel te vroeg wakker te worden. Overleven kost ze enorm veel energie en dat hebben ze nodig als ze in het voorjaar aan de voortplantingstijd beginnen.

De Vlinderstichting hoopt dat het snel weer kouder wordt. Uitgevlogen vlinders gaan dan opnieuw in winterslaap. Maar als er deze winter nog een of twee extreem warme periodes zijn, zal dat veel vlinders fataal worden. Zeker als het daarbij ook nog zonnig is, want daardoor worden nog eens duizenden vlinders voortijdig wakker.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen