Kans op blauwe luchten tijdens Blue Monday

Foto: pixel2013, Pixabay

Maandag is het Blue Monday, de dag die wordt beschouwd als de meest deprimerende van het jaar. Het weerbeeld, met geregeld blauwe luchten, is niet om depressief van te worden.

Het is overwegend droog, de zon schijnt af en toe en het wordt vrij zacht, meldt Weeronline.

Dag grauwheid

Het grauwe en mistige weer van de afgelopen periode is daarmee even verdwenen. Een matige, in het noorden soms vrij krachtige, noordwestelijke wind zorgt ervoor dat er geen mist kan ontstaan. “De blauwe lucht en het zonlicht kunnen ons humeur morgen dus wat verbeteren. Ook hoeven we niet te blauwbekken, want het is vrij zacht met maxima rond 9 graden. Handschoenen en mutsen zijn op Blue Monday dus zeker niet nodig. Maandagavond is waar het opklaart ook nog eens een mooie volle maan te zien”, aldus Weeronline.

De afgelopen jaren scheen meestal de zon op de derde maandag van januari. De laatste keer met deprimerend weer op Blue Monday was in 2018. Toen viel er flink wat regen.

Het geduld van de liefhebbers van winterweer wordt op de proef gesteld. Het is nog maar de vraag of er deze winter nog een serieuze koude-aanval komt, stelt Weeronline. “Grootschalige sneeuwval of massale schaatspret hebben we nog niet gehad en dat lijkt er voorlopig ook niet in te zitten. In de tweede helft van januari steekt namelijk vaker een milde wind uit het westen tot zuidwesten op en wordt het ook wisselvalliger. Ook begin februari is de kans op zacht weer groot”, zegt meteoroloog Yannick Damen.

Ook voor de rest van februari verwacht Weeronline op dit moment geen koud winterweer. De kans op zacht weer is groot en het kan zelfs nog wat zachter worden dan in januari met maxima die vaker boven 10 graden uitkomen. Het blijft ook wisselvallig.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen