Lichtende nachtwolken te zien in de randen van de nacht

Foto: Petra Boekhoff via Pixabay

Tijdens deze periode met de langste dagen is er een grote kans om lichtende nachtwolken te zien. Volgens Weeronline zijn ze vooral te zien tot anderhalf uur na zonsondergang en voor zonsopkomst.

“In de nacht van dinsdag op woensdag zijn ze al te zien geweest, maar de omstandigheden worden nog beter”, aldus Weeronline. “Regionaal klaart het namelijk breed op”. Daardoor zijn de lichtende nachtwolken de komende nachten op veel plaatsen te zien.

Weerkaatsing van de zon

De benaming ‘lichtende nachtwolken’ klopt eigenlijk niet, omdat de wolken zelf geen licht geven maar zonlicht weerkaatsen. Deze wolken ontstaan op 85 kilometer hoogte, door kleine stofdeeltjes uit de ruimte waarop ijskristallen ontstaan die het zonlicht weer richting de aarde sturen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Cookieinstellingen