Slim omgaan met hitte: Beplant jouw tuin

Foto: Jana V. M. via Pixabay

In een verharde of bebouwde tuin blijft de warmte langer hangen. Op zomerse dagen, ervaar je de hitte nog meer. En, de regenbuien die er vallen, kunnen minder goed in de grond trekken. Kortom, meer last van de hitte en van de buien. Wat kun je hier aan doen?

Beplant je tuin

Planten, bloemen, struiken en vooral bomen zorgen voor verkoeling. Ze verdampen water en zorgen bovendien voor schaduw. Een tuin met verschillende bloeiende planten en bloemen is bovendien goed voor verschillende vlinders en insecten.

Prairiebeplanting

Niet alleen erg onderhoudsvriendelijk, maar prairiebeplanting trekt ook meer bijen, vlinders en insecten aan. De beplanting wordt afgedekt met lavagesteente, die zorgt voor goede waterhuishouding en onkruid tegenhoudt. Het regenwater kan dus goed de grond intrekken.

Begin een moestuin

Vervang (een deel) van de tegels in de tuin door een moestuin. Met een goed aangelegde moestuin, heb je weinig last van onkruid en plagen. En, het water zakt goed de bodem in. Door de bestuivingen help je ook nog eens de insecten. Extra voordeel: je kweekt jouw eigen groenten en fruit! Scheelt weer een ritje naar de supermarkt.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen