Uniek natuurgebied Renkums Beekdal zoekt vrijwilligers

Foto: Renkums Beekdal

Renkum – Het Renkums Beekdal is misschien wel het mooiste stukje natuur van Gelderland. Geen wonder dat de vele vrijwilligers van de gelijknamige stichting graag hun steentje bijdragen.

Toch worden er nog wat vrijwilligers gezocht die een deel van hun tijd willen besteden aan heel leuk werk voor de vele blije bezoekers. Daarom is er op maandag 19 september een informatiemiddag.

Het bezoekerscentrum is het gezicht van het Beekdal.

Mensen komen daar binnen voor informatie over wandelingen en fietsroutes, om meer te weten te komen over de natuur en de geschiedenis, maar ook om heerlijke streekproducten, boeiende boeken of leuke speeltjes en knuffeldieren te kopen. Het is ook het uitgangspunt van het populaire kabouterpad waar kinderen met rode puntmuts en rugzakje de wereld van de kabouters kunnen bekijken en beleven. Voor de wat oudere kinderen zijn de droombomenpadwandelingen al even inspirerend.

Voor vrijwilligers die graag een praatje maken en het leuk vinden om mensen vriendelijk te ontvangen en te informeren is het bezoekerscentrum een gedroomde werkplek. Stichting Renkums Beekdal verzorgt ook de nodige kinderactiviteiten. Om de paar weken worden er vogelhuisje of dierenmaskers gemaakt, broodjes gebakken of voederstokken voor in de eigen tuin gemaakt. Voor deze (en nog veel meer) activiteiten zijn begeleiders nodig die alle inspiratie en energie in goede banen leiden.

Het Beekdal zoekt ook nog een vrijwilliger voor de wisselende tentoonstellingen in het bezoekerscentrum.

Voor alle plekken geldt dat je komt te werken met collega’s die dezelfde interesse voor natuur en mensen delen. Wie interesse heeft is op maandag 19 september welkom voor een informatiemiddag.

  • Welkom vanaf 14.45.
  • Kennismaking en informatie van 15.00 tot 16.00
  • Rondleiding op het erf vanaf 16.00.

Stichting Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
Tel. 0317-318183 of 06-28084874, renkumsbeekdal.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen