Beekdallezing: Het verborgen leven van paddenstoelen

Foto: Elsemagriet, Pixabay

Herfst is paddenstoelentijd. Paddenstoelen zijn de zichtbare vruchtlichamen van schimmels die het grootste deel van hun leven schuil gaan in het duister van de bodem of in rottend hout.

Wie wil weten hoe ze leven en wat ze doen moet niet kijken naar de paddenstoel, maar naar wat zich afspeelt in het verborgene.

Gespecialiseerd in ecologie 

Thom Kuyper is emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Wageningen, gespecialiseerd in de ecologie en diversiteit van paddenstoelen en schimmels, medeauteur van het Basisboek Paddenstoelen en de Veldgidsen Paddenstoelen I & II. Hij zal ons inwijden in de vormenrijkdom van paddenstoelen en schimmels. En uitleggen waarom zij van groot belang zijn voor het functioneren en de ‘gezondheid’ van ecosystemen.

  • Plaats: Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum
  • Datum: Woensdag 19 oktober 2022
  • Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
  • Kosten: €5,00 voor toegang en koffie/thee in de pauze. Te betalen via iDEAL bij de online aanmelding.
  • Aanmelden: Klik op Aanmelden en Betalen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen