Lezing: Renkums Beekdal door Vlinderogen

Atalanta
Atalanta
Foto: stux, pixabay

Renkums Beekdal door Vlinderogen. Vlinders en libellen hebben het moeilijk in Nederland. Van de 70 dagvlindersoorten die ons land ooit rijk was zijn er 18 uitgestorven. Van de overgebleven soorten staan er 30 op de Rode Lijst als kwetsbaar tot ernstig bedreigd.

Ook in het Renkums Beekdal zijn ze achteruit gegaan.

Vlinderogen

Kars Veling is onderzoeker en woordvoerder bij De Vlinderstichting. Deze stichting zet zich in voor het behoud en herstel van vlinders en libellen. Die dieren stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Als we hun milieu kunnen verbeteren zullen daar ook veel andere soorten van profiteren.

Kars Veling neemt ons mee naar vlinderland. Hoe leven vlinders en libellen? Welke eisen stellen ze aan hun omgeving? Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in het beekdal voorkomen? En hoe kunnen wij ze in onze eigen tuin krijgen?

Wil je nog meer weten over vlinders en libellen? Kom dan vooral, want er is volop gelegenheid voor vragen.

  • Plaats: Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
  • Datum: Woensdag 16 november 2022
  • Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
  • Kosten: €5,00 voor toegang en koffie/thee in de pauze. Betalen bij online aanmelding.
  • Aanmelden : Klik op Aanmelden en Betalen. Zie verder de toelichting hieronder.
  • Contact: [email protected] ; Tel.: 06 3860 6262

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen